четвер, 27 листопада 2014 р.

Галина Пагутяк "Магнат"

Однозначно рекомендую цю книгу. Не тільки тому, що вона вийшла у видавництва Малковича, не тільки тому, що я "колекціонер" цієї серії, бо хіба може бути щось поганого в тому, щоб збирати на своїй полиці дійсно якісні книги і справді визначних письменників?

Пані Галина пише, що вона, образно кажучи, любить занурюватись у "цей час - початок ХVII століття" і їй не хочеться звідти йти. А ще, що не вона обрала ясновельможного Яна Щасного, а він її.

Варто зазначити, що ця книга, як, мені чомусь здається, й усі її книги, пронизані (і то доволі глибоко) містикою. А в даному випадку - спіритизмом.

Все-таки ні. В Шевчука "На полі смиренному" 11-12 ст, а тут - 17. Втім, все правильно. Шевчука і Пагутяк поєднує, можливо, один творчий дух (ну от, знову спіритизм;), але мої слова не претендують на істинність чи псевдоістинність, тому нічого агументувати-аналізувати не буду: просто мені так здалося і крапка. Або варто надалі не приділяти особливої уваги цьому. Просто коли читав "Слугу з Добромиля", то згадав Шевчука. В цьому нічого поганого нема, правда?

Немає коментарів:

Дописати коментар